Een huwelijksaanzoek tijdens corona?

Op dit moment lijkt een huwelijksaanzoek iets onbelangrijks, iets waar je je absoluut geen zorgen om moet maken. Althans, zo zien buitenstaanders het. Als je immers al van plan was om in de komende maand jouw geliefde ten huwelijk te vragen, is het annuleren of verzetten hiervan enorm teleurstellend.

Aangezien de meerderheid van onze klanten reizen voor hun huwelijksaanzoek, is het onvermijdelijk dat de komende tijd veel aanzoeken geannuleerd of uitgesteld worden. In ieder geval tot de ergste chaos van deze coronacrisis voorbij is.

Toch is het goed te weten dat er echt een alternatief is. Soms hoeft het niet in Parijs of Venetië. De meest gedenkwaardige aanzoeken zijn vaak dichterbij dan je denkt.

Een huwelijksaanzoek doen als je in quarantaine zit

Zijn je reisplannen geannuleerd? Zit je voorlopig nog wel in quarantaine of doe je hard je best om zoveel mogelijk thuis te blijven, zoals de experts ons vragen te doen? Raak dan geïnspireerd door een aantal ideeën voor een romantisch en memorabel huwelijksaanzoek bij je thuis!

1.   Maak een bioscoop in je eigen tuin, woon- of slaapkamer. Vul je bed of bank met kussens, rozenblaadjes, bloemen en kaarsen, voor een extra romantische sfeer. Als je handig bent met video (of iemand kent die dat is!), kun je een diavoorstelling maken met mooie momenten die jullie samen hebben meegemaakt. Eindig met een beeld: ‘Will You Marry Me?’

2.   Zou je nu op een tropische bestemming zitten, waar je van plan was je geliefde ten huwelijk te vragen? Met wat kunstpalmen, een strandparasol, hangmatten en fruitige cocktails breng je de luxe strandvakantie naar je huis. Kook een romantisch tropisch diner voor twee personen en dek de tafel met palmbladeren, kaarsen en orchideeën. Je kunt eventueel je favoriete lokale restaurant vragen of ze voor deze gelegenheid een passend afhaal- of bezorgdiner kunnen maken. Vaak vinden restaurants het geweldig om met je mee te denken als je een huwelijksaanzoek plant.

3.   Organiseer een FaceTime, Zoom of Skype meeting met de mensen die het dichtst bij je geliefde staan. Zorg dat iedereen die deelneemt een aanwijzing heeft, die uiteindelijk leidt naar een plek in de achtertuin. Hier kun je (of laat je de Proposal Service) een mooie plek aankleden waar jij je aanzoek kan doen. Denk aan lichtjes, bloemen, kaarsen, of een prieeltje.

4.   Plan een wijnproeverij bij je thuis! Maak een aangepast wijnproefmenu, met een fles wijn voor elk jaar of iedere maand dat jullie samen zijn. Je kunt de flessen labelen met Jaar 1, Jaar 2, Jaar 3, et cetera. Een kalligraaf zou de wijnetiketten voor je kunnen maken. Beschrijf op het wijnproefmenu en/of labelde mooiste herinneringen aan ieder jaar. 

Bijvoorbeeld voor Jaar 1: Elkaar ontmoet, verliefd geworden, eerste vakantie samen. De laatste fles wijn moet het huidige jaar of de huidige maand voorstellen. Schrijf jouw persoonlijke romantische tekst op deze fles. Ga als je geliefde het leest op één knie en stel de huwelijksvraag.

Bijna net zo belangrijk als jouw romantische liefdesverklaring en je verzoek om een levenslange verbintenis? De ring! Vergeet absoluut niet dat een verloving voor een vrouw (én voor haar vriendinnen en moeder!) niet compleet is zonder een fonkelende ring om vol trots te laten zien. 

Bekijk daarom eens de verlovingsringen collectie van Alice Sunderland. Hier vind je tal van mogelijkheden, in verschillende prijsklassen.

Wil je meer ideeën voor een huwelijksaanzoek, eentje die volledig aangepast is aan jouw relatie en situatie? Dat is onze specialiteit!

Ook in deze tijd kunnen we een huwelijksaanzoek voor je plannen. Natuurlijk altijd met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaande link!

Share:

Meer Berichten

Tips voor de perfecte verlovingsring

Bij een perfect huwelijksaanzoek hoort een perfecte verlovingsring. Geen idee hoe je begint aan je zoektocht? Hierbij een aantal tips en tricks van onze expert.

Huwelijksaanzoek Do’s en Don’ts

Het huwelijksaanzoek is een moment wat jullie beide voor altijd zullen onthouden en nog vaak verteld gaat worden. Ik heb een aantal belangrijke do’s en don’ts op een rijtje gezet. Zo kan het bijna niet mis gaan!


Checklist voor hét perfecte
huwelijksaanzoek!

Voeg adres toe