Huwelijksaanzoek Do’s en Don’ts

Het huwelijksaanzoek is een moment wat jullie beide voor altijd zullen onthouden en nog vaak verteld gaat worden. Ik heb een aantal belangrijke do’s en don’ts op een rijtje gezet. Zo kan het bijna niet mis gaan!

Don'ts

Om te beginnen wat je vooral niet moet doen.

Je mond voorbij praten

Hoe minder mensen van je huwelijksaanzoek weten, hoe beter! Ook al vertrouw je jullie vrienden en familie nog zo, ze kunnen vrij simpel per ongeluk hun mond voorbij praten. Hoe jammer zou het zijn als je geliefde van iemand anders hoort dat ze ten huwelijk gevraagd gaat worden? De hele verrassing is dan weg. Zonde!

Toestemming van de vader of (schoon)ouders vergeten

Een echte gentleman vraagt vooraf de vader of (schoon)ouders om de hand van de dochter. Misschien een beetje ouderwets, maar een oude traditie die zeker gewaardeerd zal worden door je aanstaande schoonfamilie.

Aanzoek zonder ring

In een recente enquête werd “het aanzoek zonder ring” gerangschikt als de grootste blunder die een man kan maken tijdens het huwelijksaanzoek.

Ja, uiteindelijk draait het aanzoek natuurlijk om dé vraag. Deze vraag is echter niet compleet zonder verlovingsring! Je moet begrijpen dat een verloving voor een vrouw (en voor haar vriendinnen en haar moeder) niet compleet is, zonder een fonkelende ring om te laten zien.

Do's

En de beste tips voor je huwelijksaanzoek!

Kies een aanzoek dat bij jullie beiden past

Verplaats je in je partner. Hoe zou ze het liefst ten huwelijk gevraagd willen worden? Is er een dag die een speciale betekenis voor jullie heeft? Houdt ze ervan om in de schijnwerpers te staan? Dan zou je kunnen kiezen voor een publiekelijk aanzoek. Is dat niet het geval? Wellicht kun je dan beter kiezen voor een intiemer aanzoek. Belangrijk is dat het aanzoek bij jullie beiden past.

Wees voorbereid

Een beetje spontaniteit is leuk, maar als je de boodschap goed wilt overbrengen, is het handig als je weet hoe je dé vraag wil stellen. Het is helemaal aan jou om te beslissen hoe je het doet. De traditionele pose is om op een knie gaan, waarna je vraagt of ze met je wil trouwen. Natuurlijk hoef jeje niet volledig aan de voorbereide tekst te houden, maar deze voorbereiding helpt je om tevoorkomen dat je stilvalt als het spannende moment daar is.

Leg het moment vast

Het mooie moment moet natuurlijk vastgelegd worden! Ga niet zelf tijdens het moment suprême met een camera in de weer. Regel een fotograaf, of een goede vriend(in) die foto’s van het aanzoek maakt.

Veel succes met dit bijzondere moment wat je te wachten staat!

Share:

Meer Berichten

Tips voor de perfecte verlovingsring

Bij een perfect huwelijksaanzoek hoort een perfecte verlovingsring. Geen idee hoe je begint aan je zoektocht? Hierbij een aantal tips en tricks van onze expert.


Checklist voor hét perfecte
huwelijksaanzoek!

Voeg adres toe