Tips voor de perfecte verlovingsring

Het huwelijksaanzoek is een uniek moment in je relatie. Bij een perfect aanzoek hoort een perfecte verlovingsring. Geen idee hoe je begint aan je zoektocht? Hierbij een aantal tips en tricks van onze expert.

Verschil verlovingsring en trouwring

Laat me eerst even het verschil tussen de verlovingsring en de trouwring uitleggen. Hoewel beide ringen symbool staan voor de eeuwige verbintenis tussen 2 geliefden, zijn er toch verschillen. Zowel wat betreft het aankoopproces als de uiterlijke kenmerken.

Een verlovingsring kopen doe je namelijk alleen, de trouwringen kopen doe je meestal samen. Bovendien vraagt de verlovingsring, volgens de aloude traditie, om een schitterende diamant, terwijl de trouwringen eerder strak en glad worden gehouden.

De perfecte verlovingsring

Om de ideale verlovingsring te vinden voor je partner, moet er gekeken worden naar een aantal punten. Hieronder som ik ze voor je op.

1. Wat is de stijl van je geliefde?

Gebruik je innerlijke James Bond. Het meest voor de hand liggend is om een ​​kijkje te nemen in haar juwelenkistje.

 

  • Zijn haar juwelen modern, traditioneel, minimalistisch of extravagant?
  • Geeft ze de voorkeur aan wit-, rosé- of geelgoud?
  • Welke vormen hebben haar ringen? Zijn ze rond of juist hoekig?

 

Als ze geen juwelenkistje heeft, denk dan aan haar voorkeur in andere dingen. Wat is haar algemene kledingstijl? Als haar stijl eenvoudig en elegant is, dan is ultramodern niet haar smaak. Is ze meer het glamoureuze type, dan kan je gaan voor een ring met wat meer diamanten.

 

Belangrijk is dat je in gedachten houdt dat ze de verlovingsring iedere dag zal dragen. Blijf altijd trouw aan haar stijl.

2. Onderzoek wat ze graag wil

Er zijn verschillende manieren om uit te vinden wat ze graag wil.

 

  • Hebben jullie ooit in de etalage van een juwelier gekeken? Heeft ze toen subtiele hints laten vallen over hoe haar verlovingsring eruit zou moeten zien?

 

  • Schakel hulptroepen in, zoals haar beste vriendin. Doe dit alleen als je op hun discretie vertrouwt!

 

  • Check haar Pinterest account, om te zien of ze misschien (verlovings)ringen bewaard heeft.

Verzamel zoveel mogelijk details als je kunt!

3. Wat zijn haar dagelijkse activiteiten?

Dit lijkt misschien een beetje vergezocht, maar het is een belangrijk onderdeel voor het ontwerp van de verlovingsring.

Iedere ring kan per ongeluk beschadigd raken. Geen enkel ringontwerp is hier immuun voor. Maar sommige ontwerpen zijn nu eenmaal gevoeliger dan andere.   

Sommige beroepen en activiteiten zullen sneller schade veroorzaken. Als je partner veel fysieke bezigheden heeft, zoals tuinieren, dan is het verstandig een ontwerp te kiezen dat minder gevoelig is voor beschadigingen.

Ook als je partner bijvoorbeeld werkzaam is in de medische wereld, en daar vaak haar handschoenen aan- en uitdoet, is het van belang om hier rekening mee te houden in het ontwerp van de ring.

4. Kies je budget

Hoewel ik ervan overtuigd ben dat de echte waarde van een verlovingsring voortkomt uit deachterliggende betekenis, speelt het budget een belangrijke rol in het kiezen van de verlovingsring. Vroegtijdig beslissen welk budget je te besteden hebt, geeft je veel duidelijkheid over de opties. Dit geldt vooral als het gaat om het selecteren van de soort en grootte van de middensteen en de uitvoering van de ring. Niets is erger dan verliefd worden op een type verlovingsring en dezevervolgens niet kunnen veroorloven!

Er is geen vaste regel die stelt hoeveel jij aan de verlovingsring zou moeten uitgeven. Er bestaanmythes dat je twee keer je maandsalaris moet uitgeven aan een verlovingsring. Echter ben jij de enige die je financiële situatie kent en ik adviseer je om dat te besteden waar jij je comfortabel bij voelt.

Kwaliteit boven kwantiteit wint de race!

5. Kies de stijl van de verlovingsring

Het selecteren van de stijl van de verlovingsring kan het moeilijkste onderdeel zijn van het hele proces. Mijn belangrijkste tip: houd als leidraad altijd haar stijl in gedachten.

Een kleine introductie van een aantal verlovingsring-stijlen:

6. K.I.S.S - principe (Keep It Simple, Silly!)

Weet je het echt niet? Ga bij twijfel voor klassiek en tijdloos. Focus je op een mooi geslepen diamant en kies een eenvoudige, maar elegante solitair zetting. Met deze verlovingsring speel je op safe en zit je altijd goed!

Share:

Meer Berichten

Huwelijksaanzoek Do’s en Don’ts

Het huwelijksaanzoek is een moment wat jullie beide voor altijd zullen onthouden en nog vaak verteld gaat worden. Ik heb een aantal belangrijke do’s en don’ts op een rijtje gezet. Zo kan het bijna niet mis gaan!


Checklist voor hét perfecte
huwelijksaanzoek!

Voeg adres toe